Sloní slza

Luxusní mňamka
Pořádně jsem nestihla vyfotit, jak rychle byl pryč
Na těsto:4 vejce
35 g špaldové mouky
30 g čokoládového proteinu
15 g kakaa
40 g erythritolu
Na krém:1 balení vanilkového pudingu
250 ml mléka
250 g tvarohu
200 g ricotty
30 g vanilkového proteinu
30 g erythritolu
70 g vlašských ořechů
Navíc:2 banány
100 g hořké čokolády
1 lžíce kokosového oleje
Postup:Troubu předehřejeme na 160°C.
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme se sladidlem do husté pěny. Postupně přidáme taky prosetou mouku, kakao a proteinový prášek. Nakonec opatrně a po částech přimícháme sníh z bílků.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě.
Po upečení necháme těsto pár minut vychladnout.
Potom ho položíme na nový kus pečicího papíru a přetočíme na druhou stranu. Čistou utěrku srolujeme a položíme na střed korpusu, který přes ni opatrně přehneme, aby vznikl tvar připomínající sloní slzu. V tomto tvaru necháme korpus úplně vychladnout.
Mezi tím si připravíme krém. Pudink uvaříme podle návodu, ale použijeme jen 250 ml mléka, aby byl pořádně hustý. Po stažení z plotny do něj zamícháme proteinový prášek, sladidlo, tvaroh a riccotu. Nakonec přidáme taky najemno nasekané ořechy.
Vychladlý korpus opatrně pootevřeme, aby se nezlomil. Potřeme ho polovinou krému. Doprostřed položíme banány, na které rozetřeme druhou polovinu krému.Těsto dobře přitlačíme, aby se spojil vrchní okraj se spodním.
Čokoládu a kokosový olej spolu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Promícháme, aby vznikl jemný krém.
Na kus pečicího papíru postavíme mřížku a na ni položíme dezert. Ten potom políváme připraveným krémem a rovnoměrně roztíráme. Pracujeme rychle, než čokoláda ztuhne.
Hotový dezert dáme do lednice ideálně přes noc, aby hezky ztuhl a chutě se propojily.
Dobrou chuť